Nt2 Staatsexamen I Voorbereiding
Bereid je goed voor op Nt2 Staatsexamen 1 - niveau B1

Nt2 Staatsexamen I Voorbereiding

Deze cursus vindt online plaats via Zoom

Niveau voor de cursus: A2+ / B1. Als je huidige niveau tussen A2+ en B1 is en je wilt je goed voorbereiden op het NT2 Staatsexamen Programma I (niveau B1), dan is dit de perfecte cursus voor jou.
Niveau na de cursus: B1

Wat zijn de Staatsexamens Nt2: als Nederlands niet je moedertaal is en je wilt graag werken of studeren in het Nederlands, dan kun je met dit diploma je nationale taalvaardigheid aantonen: Staatsexamen Nt2 (Nt2 staat voor Nederlands als tweede taal). Het diploma wordt officieel erkend door de Nederlandse overheid.

Er zijn 2 staatsexamens:
Programma I: voor als je wilt werken of studeren op MBO niveau (niveau examen = B1)
Programma II: voor als je wilt werken of studeren op HBO of universiteitsniveau (niveau examen = B2)
De 4 examens bestaan uit Spreken, Luisteren, Schrijven, Lezen. Als je alle 4 onderdelen hebt gehaald, ontvang je je diploma.

Inhoud cursus: Deze ABC cursus bereidt deelnemers voor op het NT2 Staatsexamen Programma I. De cursus is ideaal voor diegenen die in een Nederlands sprekende omgeving willen studeren of werken. Het toont aan dat je bekwaam genoeg bent in het Nederlands.

In de cursus werken we met echte proefexamens en elke individuele student ontvangt veel tips, advies en persoonlijke feedback. Alle onderdelen van het examen, Spreken, Luisteren, Lezen en Schrijven krijgen evenveel aandacht.

Door middel van echte voorbeeldexamens houden we je voortgang nauwkeurig in de gaten en adviseren je wanneer je klaar bent voor het examen.

Conversatieles: Wil je nog beter en vloeiender leren spreken? Blijf dan en doe mee met onze aansluitende conversatieles! Hierin leer je alles wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen. We oefenen met je uitspraak en die typische Nederlandse uitdrukkingen en uitlatingen zodat je straks overkomt alsof Nederlands je moedertaal is! Op een plezierige, gezellige en leuke manier behandelen we verschillende onderwerpen en situaties met de gehele focus op spreken, spreken, spreken.

Cursusdata

14 november - 9 december 2023 dinsdag 20-21:30u + zaterdag 9:30-11u

Cursusinformatie

  • Locatie: online
  • 4 weken, 3 uur per week
  • Van A2+ naar B1
  • 3 - 10 studenten
  • € 215

Studenten ervaringen

“Hele goede cursus met bruikbare feedback en tips. Ik voel me nu al veel beter voorbereid op de echte examens”

Veronika - Nt2 1 cursus