Intensieve A2
Intensieve cursus van Ao naar A2 + Examentraining

Intensieve A2

Niveau: Als je Beginner bent, begin je bij week 1. Als je al wat Nederlands spreekt, kun je in week 2, 3, 4 of 5 beginnen. Na 5 weken heb je niveau A2 bereikt.

Inhoud: Deze cursus is voor midden- tot hogeropgeleiden die in een snel tempo niveau A2 willen bereiken en bereidt cursisten die dat nodig hebben voor op het Inburgeringsexamen. Deze cursus is ideaal voor diegene die in een Nederlandstalige omgeving wil wonen en werken.

Na het volgen van deze cursus heb je niveau A2 bereikt. Een zeer belangrijk niveau! Het wordt standaard gezien als het minimum niveau waaraan moet worden voldaan om een taal effectief te kunnen gebruiken in alledaagse gesprekken. Na de cursus zul je dus alles wat er geregeld moet worden in het dagelijks leven, zelf kunnen doen in het Nederlands!

Gedurende de 5 weken werken we met de methode De Opmaat en ligt de gehele focus op het leren en verbeteren van de taal: Spreken, Luisteren, Lezen, Schrijven, Grammatica en Vocabulaire. De vijfde week helpen we daarnaast ook cursisten die dat nodig hebben met het voorbereiden op hun examens. We oefenen daarbij met echte proefexamens en schenken ook aandacht aan de onderdelen “Kennis Nederlandse Maatschappij” en “Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt”. Elke individuele student ontvangt veel persoonlijke feedback en tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de echte examens. Cursisten die geen examens hoeven af te leggen, blijven in de 5e week hun taalniveau verder verhogen naar A2.

Het Inburgeringsdiploma is een vereiste als je wilt inburgeren in Nederland en helpt je bij het vinden van werk.
Nieuwe wet: als je niet inburgeringsplichtig bent en toch de Inburgeringsexamens wilt afleggen (bijvoorbeeld vanwege naturalisatie), blijft het vereiste taalniveau voorlopig nog A2. Voor inburgeringsplichtigen geldt per 1 januari 2022 de nieuwe taaleis: B1. Voor deze cursisten bieden wij een vervolgcursus van A2 naar B1.

Afhankelijk van je huidige niveau, kun je in week 1, 2, 3, 4 of 5 beginnen.
Je kunt zelf bepalen of je 1, 2, 3, 4 of alle 5 weken wilt volgen. We bieden korting bij een 5 wekenpakket.

Methode: De Opmaat ISBN 9789024431991 (€49,95).
Je kunt het boek toevoegen aan je winkelmand na het boeken van je cursus. Je ontvangt het boek dan van je docent aan het begin van je eerste les.

Cursusdata

Intensieve A2 - sept / okt

Cursusinformatie

  • Locatie: Vijverhofstraat 47
    3032 SB Rotterdam
  • 1-5 weken, 15 uur per week
  • Van A0 naar A2
  • 3 - 9 studenten
  • €265 p/week of €1195 voor 5 wekenpakket

Studenten ervaringen