Grammatica & Conversatie
Leer vloeiender Nederlands spreken

Grammatica & Conversatie

Niveau: A2+ / B1

Deze cursus is voor iedereen met een niveau tussenA2+ en B1 die zijn/haar grammaticale kennis wil opfrissen en verdiepen en de spreekvaardigheid wil ontwikkelen. Bij de eerste les ligt de focus op grammatica en de tweede les staat geheel in het teken van spreken.

Grammatica: In de grammaticalessen neemt je docent je mee door alle grammatica die eerder is aangeleerd. Herhaling is waar het om draait en door de regels (en de uitzondering op de regels) opnieuw te horen, zul je het allemaal zoveel beter begrijpen en onthouden. En als je dat eenmaal doet, zal het ook gemakkelijker voor je zijn om je deze regels eigen te maken, dieper in de grammatica te duiken en complexere zinnen te maken. We zullen ervoor zorgen dat alles zodanig aan je wordt uitgelegd dat je voelt dat je alles onder de knie hebt.

Conversatie: In deze lessen breng je in de praktijk wat je hebt geleerd. Het hele idee van het beheersen van de grammatica is om er zo vertrouwd mee te raken dat je je kunt concentreren op andere dingen, zoals inhoud en uitspraak. Het doel is om te leren praten zonder te veel na te denken. Dus terwijl je de regels in de eerste les hebt doorgenomen, is het nu tijd om de woorden en zinnen vloeiend uit je mond te laten rollen. Op een plezierige, sociale en leuke manier zullen we veel onderwerpen en typische uitdrukkingen behandelen, terwijl de gehele focus ligt op spreken, spreken, spreken.

Dus doe mee aan deze cursus als je je kennis van de Nederlandse grammatica wilt opfrissen en vlotter wilt leren praten. Na deze cursus spreek je zonder veel moeite correct Nederlands  – je zult straks vol vertrouwen meekletsen in de gesprekken om je heen!

Je hoeft geen studieboek aan te schaffen – al het cursusmateriaal is inbegrepen.

Cursusdata

7 september - 26 oktober 2022 woensdag 17:30-19:30u

Cursusinformatie

  • Locatie: Vijverhofstraat 47
    3032 SB Rotterdam
  • 8 weken, 2 uur p/week
  • Niveau: A2+ / B1
  • 3 - 8 studenten
  • € 275

Studenten ervaringen