Nederlandse Zomeravonden
Leer en oefen Nederlands in de zomer

Nederlandse Zomeravonden

Niveau voor de cursus: A0. Je hebt nog niet eerder deelgenomen aan een cursus Nederlands.
Niveau na de cursus: A1-

Onze cursus Nederlandse Zomeravonden is voor cursisten die tijdens de zomer de basis van het Nederlands met een speelse ondertoon willen leren. Inclusief is een buitenschoolse les op de Blaakmarkt die je uitdaagt om Nederlands ‘in het wild’ te gebruiken, in de laatste week vinden een test en presentatie plaats.

Tijdens deze cursus leer je: het alfabet, werkwoorden in de tegenwoordige tijd, het gebruik van de lidwoorden de en het, de zinsopbouw, woordenschat, de dagen van de week, klokkijken, familie, afspraken maken, voorstellen doen, het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden, het woord ER,  persoonlijke voornaamwoorden en verwijswoorden, je mening uitdrukken  en je oefent hoe je kunt communiceren bij het winkelen en doen van echte boodschappen op de Blaakmarkt!

We werken met verschillende thema’s en tijdens elke les komen alle verschillende componenten aan bod zoals lezen, luisteren, grammatica, woordenschat, spreken en schrijven. Iedere les is op een prettige manier opgebouwd, met tijd voor herhaling, instructie, oefenen in tweetallen of groepjes, zelfstandig werken en vaak doen we tussendoor korte spelletjes waardoor de aandacht op een plezierige manier wordt vastgehouden. Er is één buitenles op zaterdagochtend bij Blaak, waarbij je van je docent meerdere kleine opdrachten krijgt, zoals het doen van boodschappen op de markt!

Er zullen nooit meer dan 10 studenten in onze lessen zitten, waardoor er altijd veel ruimte is voor vragen en persoonlijke feedback. De lessen zijn levendig en motiverend; onze cursisten komen met veel plezier en boeken daardoor snel vooruitgang!

Methode: De Opmaat ISBN 9789024431991 (€49,95). Dit boek wordt gebruikt tot niveau A2. Je kunt het boek toevoegen aan je winkelmand na het boeken van je cursus. Je ontvangt het boek dan van je docent aan het begin van je eerste les.

* buitenles op za 17/08 9.30 – 12.00 u ipv vr 16/08, en laatste les op 23/08 van 18.00 tot 20.30 u

Cursusdata

29 juli - 23 augustus 2024 maandag + woensdag + vrijdag 18:00-21:00u*

Cursusinformatie

  • Locatie: Vijverhofstraat 47
    3032 SB Rotterdam
  • 4 weken, 8-9 uur per week
  • Van A0 naar A1-
  • 3 - 10 studenten
  • € 580,-

Studenten ervaringen